[ ]
Piece of Page






✿ FB
✿ D'SHA SHOPPE
✿ MY NOVEL
✿ FAV 1
✿ GOOG
+
+


hati hati dengan scam ! ON Wednesday, April 9 AT 4/09/2014 12:03:00 am
 


semak . serabut perok mok cik ! haha
semalam lagi nak update new entry ni , tapi was canceled .
malam ni kena update jugak , dengan tajuk yang lain , bukan topik semalam dahh ..

one of my friend ada share tentang perbualan telepon , yang scam tuu ..
Bo jugak la aku nak cakap ..
sebab kes aku lebih kurang !
cuma promoter yg aku kena ni , lebih berbudi bahasa .. huuu
tapi biasalah , bila kita dah terlepas , cepat cepat fikir solution .

awal bulan mac , someone call ak ..
promot insurans . aku cakap dh ambek . risau beb !
then punya la bersungguh , cite itu ini , panjang lebo , bodek itu bodek ini ..
then tanye , aku nak ke x ..

ha ha ha ..
giler kentang !
menarik , tapi aku was was jugak .
ambek ke tak .
sebab nya , aku tipu je dia , insurans yg lama tu aku dah cancel .
macam tak sempat menabung je ~ haha

mulanya aku cakap , tak pa , nanti aku fikir dulu . lagipun tempat aku ni , dekat je dengan cawangan insurans dia , kalau nak join , nanti aku p la kat situ ..
tapi biasalah , promoter mulut manis ni , nak jugak jugak aku decide waktu tu ..

last last .. i said yes !
rasa macam masuk dalam mulut boya yang nyaman .. haha
why ? sebab mulut dia tu manis , hati aku pulak macam kurang percaya , tapi percayakan ja la ..

then , macam biasalah . bila dah nak tolak auto dari bank for every month , harus lah kena ada no bank kann ..
haa tang situ aku liat amat nak bagi .
dah la aku dop kaye mane , kot kot ni scam ke , habes lah aku ..
even hanya RM 55 sahaja . tapi every month kott ..
setahun boleh capai bpe dah tu ..

tapi dia berjaya yakinkan aku , siap bg nombor ID dia lagi ..
and malang sungguh , waktu tu aku x on laptop .
kalau tak , sambil cakap tu , boleh la siasat siasat apa2 yang patut kan ..
so , hanya berharap bukan malapetaka lah !

and and ..
dapat la nombor kad aku tu .. ahhh ..
menyesal pon tak guna . cuma aku kena cepat je lah !

katanya , few days akan dapat hitam putih .

letak aje tepon tu , sepantas lipas kudung aku bkak laptop , maybank2u ..
apa lagi , transfer lah semua duit dalam tu ke another bank ! haha
nasib belom tolak apa2 lagi ..
tapi aku tinggal gak sikit , habuan dia ..
biar dia percaya , yang aku ni percaya dia ..
and aku akan teruskan insurans ni bila dah dapat hitam putih .

bergolak bergolak dalam perok .
10 hari dah , dokumen apa pon tak dapat !

tunggu lagi ? aku call la ..
chinese pulak yg jawab nye ..
and dy ckp , tunggu few days lagi ..

and luckily , sampai pon dokumen nya ..
tersenyum lega aku .
betol la anak pakcik HA tu , tak tipu ..

jadi cadang cadangnye , nak teruskan lah .
since tu untuk aku , and family pon boleh guna ..
why not ?

awal april dah spend seksiap dalam bank tu untuk payment insurans .
sekali tadi aku baca kat blog mazidul , pengakuan telemarketer , dokumen tu semua pon boleh diorang tipu ! nak elak orang serang diorang ..
hahahaha ..

sekali lagi dengan pantas aku transfer balik duit ke another bank .
and kali ni , tak mau teruskan dah !

ops , ter skip plak .
few days ago , awal awal pagi , someone ada call mak aku , nak cakap ngan aku ..
tak ke pelik ?
ok , tak pelik sebab aku tengah drive . mungkin , ayah yang call . haha

mom : anak sy tengah drive ni ..
aku : sapa tu mak ?
mom : sekjap lagi call balik ye ..
aku : sapa makk ?
mom : tah . laki mana tah call ..

and i know , tu anak pakcik HA , yakin !
sebabnya , baki bank yg aku tinggal kan , tak cukup untuk payment insurans .
or
tentang penamaan waris tu aku tak hantar lagi ?
ahh pedulikan !

and lepas check no , yup , daripada dia !

persoalannya , macam mana dia buleh tau nombor mak aku ??

pokoknya , tak payah nak insurans sangat la .. boleh ? -.-





0 COMMENT (S)


Old Town
Home
New Town