Piece of Page
  
Hello



Assalamualaikum ! Hai Hai !
Selamat datang ke blog Sha . nak follow ? click button kat atas ye .. tak nak follow ? pon bolehh .. :)
Happy Blogwalking ! :D





Thank You..

Template by : Li Chan
Basecode : Azkiya Kiya | Nurul AtiQah
Edited By: ME Laa ..
Big Helped :     , and all...!





jodoh.



Jodoh.
Been years aku tak sentuh hal ni. Malas fikir, sebabnya pasti dengan janji Tuhan. Tak perlu cari, dia akan datang sendiri. Hehe

Lecturer aku pernah cerita dulu, dia ada listkan ciri ciri jodoh dia. Nak gini, nak gitu. Tapi bila dah sampai masa bertemu jodoh,  semua yang dia listkan tu terbang camtu je.
Aku ingat lagi ayat dia,  when i saw him,  saya angguk n i told myself,  ye,  yang ni lah jodoh aku.  Even tak pernah pon berkawan dengan pasangan. unik kan?  Sampai Tak sampai dek akal berfikir,  how can tak pernah kenal tak pernah jumpa ttba berjodoh? hehe. Tu lah yang dikatakan 'jodoh rahsia dari Allah'.

Ada kawan yang soal aku, sha, you kan ada banyak kawan lelaki.. takkan takda satu pon yang you berkenan?  Haha.. years ago ditanya.

Apa aku jawab? takkan nak berjodoh dengan kawan kott. Tak mencabar la wehhh. Hahaha.

Few months ago, aku tengok forum 'bercinta selepas nikah'. If im not mistaken lah tu tajuk dia. Huhu

Di situ,  aiman azlan cakap, ada orang kata,  susah laa nak cari jodoh yang baik sekrang ni.
Persoalannya,  cari tu di mana? kalau cari kat pub, memang tak jumpa la jodoh yang baik.
Tinggg! Dapat point dia?

lagi satu,  pu rahmat cakap,  sebenarnya tak perlu cari jodoh yang baik, sebaliknya, kita yang kena jadi jodoh yang baik.
Tingg tingg! point yang kedua.

Usaha je semampu mungkin, jadi yang terbaik. Pi tempat tempat yang baik. Moga Moga bertemu jodoh yang baik jugee.

Takda istilah memilih pon sebenarnya,  tu hanya alasan kepada janji Tuhan yang pasti.
Bagi perempuan,  even dah usaha,  di kenen kenen,  dirisik risik,  tapi tetap tak menjadi,  bukan masalah besar,  bukan masalah tak laku,  bukan masalah tak ada yang berkenan.

Cuma dia bukan untuk kamu.

Vice versa.