Piece of Page
  
Hello



Assalamualaikum ! Hai Hai !
Selamat datang ke blog Sha . nak follow ? click button kat atas ye .. tak nak follow ? pon bolehh .. :)
Happy Blogwalking ! :D





Thank You..

Template by : Li Chan
Basecode : Azkiya Kiya | Nurul AtiQah
Edited By: ME Laa ..
Big Helped :     , and all...!





harsh words break hearts




tarik nafas .
sebelum ni aku terbaca artikel tentang rumahtangga dan roti bakar hangus . tajuk tu aku bikin sendiri . hoho

artikel tu tentang si isteri ter over bakar roti , so the roti hangus satu side . tapi dia tetap hidang kat suami dia since the husband dah duduk nak makan .
si suami tu , ambil je roti tu dan makan . apa pon tak kata . si anak hanya tengok je , boleh pulak ayah aku makan roti hangus ? so that anak beria nak tanya apa rasa roti hangus . kenapa ayah makan jugak roti hangus .

abang , minta maaf ye , roti hangus .
si suami senyum .

sebelum habis baca , aku ingat kan artikel ni pasal terima kekurangan pasangan ..
rupanya

si ayah jawab , anakku , sekeping roti yang hangus takkan boleh lukakan hati seseorang , tetapi harsh words ! apalah sangat roti yang hangus tu . ayah tahu mak kamu letih bekerja di siang hari .


angguk angguk .
kalau nak ikutkan salah yang dilakukan , tekadang dan kalau nak kita boleh ja bersabar , n take it easy . tapi disebabkan kurang sabar + harsh words , memang boleh melukakan hati siapa pun . dan memang akan ambil masa untuk luka sembuh .
itu fakta .

hatta , jari yang terluka tu , kalau kita sapu ubat , bukan dalam masa 5 - 10 minit terus hilang luka dan kesan kena toreh , still ambil masa jugak untuk sembuh , dan hilang dari pandangan .
itu apa yang berlaku di luaran , yang nampak pada mata kasar , yang boleh disapu ubat .
tapu nun jauh di dalam sana . kita tak tahu pun , luka tu teruk ke tak , nak sapu ubat camana , ubat tu menyembuhkan ke tak , cepat sembuh ke tak ??
ya semua tu ambil masa .

marah semarah macam mana pun , sebelum berkata kata harus bijak menggunakan akal dan minda .