Piece of Page
  
Hello



Assalamualaikum ! Hai Hai !
Selamat datang ke blog Sha . nak follow ? click button kat atas ye .. tak nak follow ? pon bolehh .. :)
Happy Blogwalking ! :D





Thank You..

Template by : Li Chan
Basecode : Azkiya Kiya | Nurul AtiQah
Edited By: ME Laa ..
Big Helped :     , and all...!





sujud


Pernah kau dengar, kita boleh malah digalakkan berpura pura menangis ketika menyembah Allah ?

Sejak dibangku sekolah, ustaz selalu pesan camtu.
TAK BOLEH TERIAK BETUL BETUL PON, BERLAKON TERIAK PON TAKPA .

Adakala hati ni terlalu keras, ego di depan Rabbi. Sampai nak menitiskan setitis air mata pon susah. Bajet take ada dosa . thats why kena berlakon.
Banyak Kali aku buat camtu.
Maha suci Allah, Dia tak pernah ignore atau tolak di kala aku berlakon sehabis bagus, tapi terima ja aku di depan Nya.
Result? At the end, no more acting. Aku betul betul menangis. Dia sentuh hati aku, DIA beri rasa sebenar rasa penyesalan atas semua kesalah even untuk sepanjang hari tu ja .

Aku pernah meraung di depanNya . mengadu dan mengaku atas segala masalah dan dosa.
Kau tahu apa rasa?
Tenang gila .

Lepas tu aku lupa. Setelah Dia beri sinar bahagia.
Aishhh . sungguh hamba tak sedar diuntung.
Sampai satu tahap aku sekali lagi diduga.
Dia jugak yang aku cari.

Keras tak keras hati, bila aku perlu berlakon lagi mengadu nasib diri, meminta pertolongan Ilahi.

Sheikh Yusuf kata, bawak rasa hina ketika sujud.
Muka dan kepala yang letaknya akal yang kau sangat jaga, ketika sujud, kau sama paraskan dengan kaki.
Betapa hinanya kau di depanNya.
Tu rasa yang sepatutnya kau bawa ketika berjumpa Dia.
Tu level kau sebagai hamba.
Bukan mendabik Dada seolah dunia kau yang cipta.

Kali ini, aku mintak Allah jangan bolak balikkan hati aku. Dia yang pegang hati aku, Dan sangat merayu, please hold me tight .