Piece of Page
  
Hello



Assalamualaikum ! Hai Hai !
Selamat datang ke blog Sha . nak follow ? click button kat atas ye .. tak nak follow ? pon bolehh .. :)
Happy Blogwalking ! :D





Thank You..

Template by : Li Chan
Basecode : Azkiya Kiya | Nurul AtiQah
Edited By: ME Laa ..
Big Helped :     , and all...!





saps



Maju dah no zaman sekolah lani .. Patot aku heran dan memang kuat komplen , kenapa takdak sesi sign buku rekod pelajar , kenapa tak bagitau pelajar dapat nombot berapa dalam kelass ?? So old town white coffee okeyy . haha

Semua di hujung jari kauuu .

Cuma parents , sangat bertuah kalau celik IT . dan aku rasa , kebanyakan parents memang dah celik IT lani .

Bagus jugak la check check hujung jari ni .. Tapi , yang tak syok nya akan kurang bermasyarakat gitteww .

Kalau dulu , parents akan jumpa cikgu kelas dan tnya , anak camna dalam kelas ? Main banyak kaa . sembang ka . bising ka . ka super duper diam , ibarat ketoi emas dalam mulut ? Haha .
Pastu akan jadi malu gila gila bila cikgu bagitau , shakirah ni dalam kelas, sat dia jalan sana , sat jalan sini . kacau kawan nu , kacau kawan ni ..
Haa awat cikgu tak tibai ja dia ?
Pastu cikgu dok perati kecik besaq kecik besaq ja ..
Bila tengok result , nasib baik ok . haha . pandai cikgu backup . ehh cita pasai aku lak . krohhh

Well , ada la sesi komunikasi antara cikgu dan ibubapa , which aku rasa bagus . dan sangat membantu ekceli . pastu kalau result gempak , rasa mcm bangga gila , macam pandai gila , padahal hang baru darjah 1 . sah sah la senang soalan tuu . haha . pastu cikgu dan parents akan puji sikit2 dan tu akan membakar semangat okeyy . terasa seperti dihargai bila berjaya dan akan membuatkan kita rasa nak berjaya lagi next year , even waktu tu semata mata dambakan pujian . hokhok .

Tapi kalau result hancus , malu tu macam nak sembunyi belakang pintu kelas . pastu malu kat cikgu , malu kat mak ayah , dapat tengok riak wajah mak ayah yang sedih anak tak score exam . tu pon membakar semangat what . darjah 1 memang La tak fikir pon apa mak ayah rasa , tapi bila dah besar , mesti fikir , ishhh kesian mak ayah aku , aku banyak main pastu result teruk .

Pastu ada suasana compete dengan kawan kawan sebab semuaaa peshen jaga tepi kain orang waktu tu . haha . tanya abu , dapat nombor berapa . tanya minah matematik dapat markah berapa . tanya leman tahun depan dok kelas apa . haha . best what ?

Tapi sekarang , kids kurang daya saimg aku tengok . bila parents push baru rasa persaingan tu ada . tapi bila hadap tab , hancuss segalanya . terlalu maju untuk depa aku rasa . dan tak bagus ponn . bohong bila cakap bagi tab dan guna hanya utk pelajaran .. Ehh topic lain !

Apa apa pon , even hujung jari semua benda , parents still kena teruskan budaya berkunjung ke sekolah , bukan hanya untuk hantar dan ambik anak , tapi jumpa guru2 , tnya perkembangan anak .

Teringat , last year punya pibg . aku terdengar ada mummy ni cadang, sekolah perlu mewujudkan atau cari alternatif supaya ibu bapa boleh tau anak anak ada homework atau tak . mungkin dia nak cikgu inform dia harini ada kerja sekolah apa .. Supaya , anak dia tak miss untuk siapkan kerja sekolah .

Wht do u expect ? Cikgu mesej ttiap parents harini ada kerja sekolah apa ? Or nak check online ? Kiranya nak sruh cikgu update kt web ke apa benda , mnunjukkan harini ada kerja sekolah . haha ..
Use your own effort laa . kalau x nak anak miss buat homework , u kena check beg dia . jangan biar dia check sendiri .

Kids kadang , terlupa . ingat mainn je . kids kadang takmau buat sebab tak reti , jadi cakap takdak .
Tiada sebab untuk kita percaya bulat bulat apa dia cakap , sebab hakikatnya , kita lebih berakal daripada kanak2 yang belum matang tuu ..

Even me , hari hari check beg adik aku . takmau dia ikot cara jahat aku dulu . hahaha ..
Shhh . tuhan saja tahu :p

To check result budak2 sekolah atau menengah : bukak saps .