Piece of Page
  
Hello



Assalamualaikum ! Hai Hai !
Selamat datang ke blog Sha . nak follow ? click button kat atas ye .. tak nak follow ? pon bolehh .. :)
Happy Blogwalking ! :D





Thank You..

Template by : Li Chan
Basecode : Azkiya Kiya | Nurul AtiQah
Edited By: ME Laa ..
Big Helped :     , and all...!





Hidup seorang penulis


melihatkan notification yang tak penah henti daripada pengguna facebook kat page Novel Online aku , buat aku rasa terharu sangat . terima kasih !

biarpun sehari seorang , apalagi dua tiga atau empat orang sehari , aku cukup hargai . it feels like , selama aku berkecimpung dalam dunia penulisan , akhirnya ada yang menyokong .

menulis bagi aku , memberi satu ketenteraman . freedom . tenang , bila aku dapat tulis apa yang sedang bermain di minda aku , apa yang aku lihat and bla bla bla . kalau tak , tak ada nya blog ni bertahan sejak 2010 . :p

ok . nak nangis pulak rasa , bila terkenang sepanjang perjalanan hidup aku sebagai seorang penulis yang tak diiktiraf .

banyak yang aku cuba . penulisan aku , bukan semua yang sokong . ada yang acah acah sokong . tapi , peduli apa aku . aku tetap dengan misi , yang entah bila akan tercapai . mungkin , bila dah kahwin ? bila dah ada suami di sisi yang sentiasa menyokong keinginan isterinya , dan boleh jadi , suami aku tu adalah perantara untuk rezeki aku merealisasikan impian aku . who knows , kan ? :)

aku sering ditanya , mana dapat idea ?
tersenyum . aku melihat sekeliling aku . aku menulis berdasarkan ilham yang aku dapat bila aku lihat itu dan ini .

ada yang minta aku tulis pasal diri mereka . heheh . bukan tak nak , tapi macam aku cakap , InsyaAllah , kalau ilham dah mai . tapi , tak dak pun cerita mereka yang terhasil . hikhik . aku bukan penulis bibliografi . atau , mungkin depa sedang bagitau aku , nak jadi hero atau heroin novel aku ? hiks . akan dipertimbangkan ..

novel pendek aku yang pertama , yang bertajuk DIA . ilham daripada kawan sekolah aku , yang sedang belajar di Jordan . itu saja ilhamnya , jalan ceritanya berdasarkan imaginasi aku yang agak terkawal . aku sebolehnya akan elak tulis kisah 'sempurna' seperti kebanyakan novel . kalau boleh , aku mahu terapkan kebiasaan hidup manusia , yang terkadang ada cacat cela dalam novel novel aku . InsyaAllah .

bila dibaca balik , ya . terdapat unsur kanak kanak di situ , hidup sekolah . dan aku takkan ubah ia . biarlah ia kekal childish .

apa yang perlu , fokus kepada yang akan datang .

sehingga sekarang , + kekangan masa , ketandusan idea untuk menulis , aku masih lagi belum siap sepenuhnya novel ke 3 aku , yang mana azam , nak la betul betul panjang , betul betul layak dibukukan . Aminn .

tapi bukan mudah .

karang novel , tak semudah masak di dapur . ikan sudah tersedia , rempah ratus sudah ada , tinggal nak panaskan periuk saja .

tidak .

bukan senang nak hasilkan sesebuah novel . ya itu aku arif .

di sebabkan tak henti henti orang like page aku , aku pernah tulis kerana nak update bab baru di situ , sudahnya ke laut . aku buang semua . tak dak feeling . tak dak kepuasan , di situ . 3 bab , serasa aku , yang tak berguna .

sudahnya , aku pause agak lama .

jangan risau sayang , aku punya idea . cuma cara pengolahan belum ada .

masih lagi ralat , cerita yang sama , dulu hilang dalam jagaan . kes virus dalam laptop .
seminggu aku moody .
mana tak nya , aku dah luah dah beri segala nya , dan sudah pun terhasil 80+ muka surat .
hilang .

sekarang , 19 pages ? ohhh ..

bagaimana nak bagitau pembaca semua , aku perlukan masa .
belum tentu sebulan akan siap .